Viltburgare på surdegsbröd
tisdag, 22 december 2020
Viltburgare
500 gram viltfärs
100 gram pancetta
2 msk dijonsenap
västerbottenost
Lingonmayo
2 dl majonnäs
1 dl matyoghurt
en bit chili (medelstark)
0,5 dl lingon
Senpassås
2 dl majonnäs
2 dl matyoghurt
1-2 msk grovkornig senap
Picklad rödlök (gärna dagen innan)
2 skivade rödlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 lagerblad
1 nypa hel svartpeppar
2 stora sötpotatisar
4-8 vanliga potatisar
Olivolja
Parmesanost
Surdegsbröd
Salt och peppar
Gör så här:
Förbered gärna den inlagda rödlöken dagen innan. Lägg allt i en glasburk. Sätt på ugnen på 220 grader. Skala och klyfta potatisen. Lägg i långpanna och häll över riktligt med olivolja. Salta pch peppra. In i ugnen i ca 40 minuter. Innan servering hyvla över parmesan på potatisarna. Rör i hop såserna och tillsätt med salt och peppar efter behag.
Finhacka pancettan och blanda med viltfärsen. Tillsätt dijonsenap, salt och peppar. Forma till burgare. Stek eller grilla. Lägg på skivor av västerbottenost på slutet av grillningen. Skär surdegsbröd i skivor och stek i lite olja.
Servera viltburgarna på bröd med färsk timjan, picklad rödlök, lingonmayo, senapssås, potatisklyftorna och ett glas Silverboom Special Reserve.