Servering

Genom att servera viner vid korrekt temperatur kommer vinet bättre till sin rätt.

Det är lika illa att servera ett vin för kallt som för varmt.  Temperaturen påverkar smaken och därmed vinupplevelsen.

Röda viner bör serveras rumstempererat men det beror förstås på hur varm rummet är. Det är alltid bättre att servera vinet för kallt än för varmt. För de flesta rödviner är 16-18 grader en perfekt serveringstemperatur. Lättare röda viner som Beaujolis bör serveras några grader svalare.

När det gäller vitt vin är det ofta motsatsen, att vinet serveras för kallt. När vinet tas direkt ur kylskåpet kommer den aldrig till sin rätt. Det är först när det kommer upp i 8-9 grader som aromerna och smakerna vaknar till liv. Här några riktlinjer för olika sorts viner;

Välkommen till Apricot

Den här sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Därför vill vi att du garanterar att du är över 25 år

Jag är över 25 år