Öppna/stäng menyn

Här får du veta grundläggande fakta om de vanligaste vindruvorna både röda och gröna.

De klassiska blåa druvsorterna, som används i röda viner, är Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz/Syrah, Zinfandel och Pinot Noir. Bland de mest kända gröna sorterna, som används i vita viner, finns Chardonnay, Pinot Gris, Riesling, Semillon och Sauvignon Blanc. Vissa druvor kommer bäst till sin rätt på egen hand, sk endruvsviner, medan andra tjänar på att blandas med andra, druvblandning. Den personliga smaken spelar självklart också in.

 Nyckelsmaker
De smaker vi förknippar med blåa druvor är ofta de smaker man finner i röda och blåa bär. Medan smaken hos gröna druvor mest liknar citrus eller stenfrukter, såsom aprikos, persika, apelsin, ananas, citron, kanske med inslag av ek eller rostad bröd.

På följande bilder finns namnen på de populäraste druvsorterna för att tillverka röda och vita viner samt hur de smakar. På det sättet kan du veta vilken typ av druva du själv skulle vilja ha nästa gång !

Gå vidare till VITA VINER

final-vitt-utan-farg

Gå vidare till RÖDA VINER

 

Välkommen till Apricot

Den här sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Därför vill vi att du garanterar att du är över 25 år

Jag är över 25 år