Öppna/stäng menyn

Ingredienser för 6 personer

1 kg viltkött (hjort, älg, ren…)viltgryta_stral
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3-4 morötter
100 gram rotselleri
150 gram sidfläsk
4 italienska korvar Salsiccia
1 dl tomatpuré
4 msk viltfond
5 dl rött vin (Amicone)
2 dl vatten (ev. mer för spädning)
2 lagerblad
1 burk syltlök
färsk timjan till dekoration
3 tsk torkad timjan
Salt och peppar (rosé, vit, svart)

Potatispuré
1 kg mjölig potatis
50 gram smör
1-2 dl mjölk eller grädde
25-50 gram parmesanost

 

Gör så här:

  1. Skala och skär lök i klyftor och vitlöken i skivor. Skala och skiva morötter och rotselleri.
  2. Skär köttet i tärningar, sidfläsket i mindre bitar och gröp ur innehållet i salsiccian ur korvskinnet.
  3. Bryn kött, sidfläsk och salsiccia i stekpanna för att få färg och stekyta. Lägg all lök i en gryta och bryn i olivolja. Tillsätt köttet.
  4. Tillsätt tomatpuré och låt allt steka i några minuter.
  5. Tillsätt rödvin, vatten, viltfond, morötter, rotselleri, lagerblad, torkad timjan, salt och peppar.
  6. Låt allt småputtra ca 1,5 timme. Späd med vatten vid behov.
  7. Under tiden förbereds potatispuré. Skala och koka potatisen riktigt mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet, använd en visp eller potatispress för att mosa potatisen riktigt ordentligt. Tillsätt smör och mjölk/grädde och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  8. När grytan är klar, tillsätt syltlöken och dekorera med färsk timjan. Servera med potatispurén och ett glas Amicone.

 

Receptet i utskriftsvänligt pdf-format.  

Välkommen till Apricot

Den här sidan innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Därför vill vi att du garanterar att du är över 25 år

Jag är över 25 år